Teknologian ja mediamaiseman muutosten vaikutukset suomalaisten mediakäyttäytymiseen - Aho, Ville (2013)
Aho, Ville Teknologian ja mediamaiseman muutosten vaikutukset suomalaisten me-diakäyttäytymiseen Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013, 36 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Moilanen, Panu Suomen mediamaisema on muuttunut radikaalisti 1900-luvun puolivälin jäl-keen. Suurimmat muutostekijät ovat olleet teknologinen ja tietotekninen kehitys, maailman digitalisoituminen sekä internetin leviäminen. Nykysuomalainen seuraa eri medioita keskimäärin 8 tuntia 33 minuuttia vuo-rokaudessa. Samalla kun muiden medioiden seuraamiseen käytetty aika vähe-nee, vietetään internetissä enemmän aikaa kuin koskaan aikaisemmin. Tutkielma tutkii miten teknologia on kehittynyt ja muuttanut suomalaisten mediankäyttötottumuksia. Tämä kandidaatin tutkielma on toteutettu kirjalli-suuskatsauksena.