Rinnakkaislaskentamallien arviointi : Intel Threading Building Blocks - Rouvinen, Juha (2013)
Moniydinprosessoreiden ollessa jo normi on rinnakkaislaskennasta tullut arkipäivää yhä useammalle ohjelmoijalle. Rinnakkaislaskenta on hankalaa hahmottaa ja toteuttaa, joten tarvitaan uusia korkeamman abstraktiotason rinnakkaislaskentamalleja tukemaan rinnakkaislaskennan yleistymistä. Tässä tutkielmassa luomme mallin rinnakkaislaskentamallien arviointiin kahdeksasta eri näkökulmasta. Sen jälkeen tutustumme Intel Threading Building Blocks (TBB) -rinnakkaistuskirjastoon, joka lupaa tehdä rinnakkaislaskennan toteuttamisesta helpompaa siirtämällä rinnakkaistuksen perusmekanismeja pois ohjelmoijan vastuulta. Lopuksi arvioimme TBB:tä aiemmin luomamme mallin pohjalta. Toteamme, että TBB täyttää hyvin siirrettävyyteen, laajaan käyttökelpoisuuteen ja käytettävyyteen liittyvät vaatimukset. Suorituskyvyn osalta tulokset ovat kaksijakoisia.