Sääntöpohjaiset tiedonlouhintamenetelmät ohjelmistojen ymmärtämisen tukena - Mönkölä, Sami (2013)
Teknologian nopean kehityksen myötä digitaalisessa muodossa oleva tietomäärä kasvaa kaikkialla. Tietovarastojen koon kasvaessa tarpeellista tietoa tallennettuun tietomäärään nähden on hyvin vähän ja tärkeän informaation löytäminen on haasteellista. Tähän ongelmaan ratkaisuna on tiedonlouhintatekniikat. Tiedonlouhintaa käytettäessä tavoitteena on löytää datajoukosta uusia tuloksia ja näkökohtia tiettyyn kyseessä olevaan ongelmaan. Tutkielmassa keskitytään ohjelmistoaineistojen louhintaan, jonka avulla voidaan saada hyödyllistä informaatiota ohjelmistoprojektin vaiheista ja siinä tapahtuvista virheistä ja niiden ehkäisemisestä.