"They're not gonna stop the slaughter? : dekolonisaation vaikutukset ja tekijän näkökulma Ruandan kansanmurhan elokuvarepresentaatiossa - Karlsson, Anna (2013)
Tutkimus käsittelee Ruandan kansanmurhan elokuvarepresentaatiota postkoloniaalisen teorian valossa. Tarkoituksena on selvittää, miten dekolonisaation vaikutukset ilmenevät Ruandan kansanmurhaa käsittelevissä elokuvissa. Dekolonisaation vaikutusten lisäksi tutkimuksen fokus on tekijän näkökulmassa eli siinä, miten ruandalainen ja länsimainen versio tapahtumien kuvaamisesta eroavat toisistaan.