Elämää ja aistimuksia vanhassa hirsitalossa : kokemuksellinen näkökulma eräästä asuintavasta - Korhonen, Martti (2013)
Pro gradu -tutkielmassani tutkin vanhojen hirsitalojen voimakkaan aistimaailman vaikutusta asukkaan ja hänen kotinsa suhteessa. En keskity analyysissani aistimiseen ruumiillisena kokemuksena, vaan painotan aistimusten merkityksellisyyttä. Kiinnitän huomioni etenkin vanhojen hirsitalojen funktionaalisiin rajoitteisiin sekä historian merkkeihin.