Avoimuuden, muistin, koulutuksen, ammattiaseman sekä alkoholin käytön yhteydet keski-iässä - Ekman, Crista; Jokelainen, Julia (2013)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella avoimuuden piirteen, muistitoimintojen, koulutuksen ja ammattiaseman sekä alkoholin käytön yhteyksiä keski-ikäisessä suomalaisessa väestössä. Avoimuuden piirrettä tarkasteltiin Viiden Suuren -mallin näkökulmasta. Aineistona käytettiin suomalaisen Lapsesta aikuiseksi –tutkimuksen 50-vuotiaiden aineistoa sekä alkoholin käytöstä myös 27-vuotiaiden aineistoa. Vastaavanlaista tutkimusta ei ole aiemmin tehty Pohjoismaissa ja tutkimus keski-ikäisestä väestöstä on ollut vähäistä.