Television musiikkikykykilpailut musiikkikasvatuksen näkökulmasta - Ahtola, Siiri (2013)
Television musiikkikykykilpailut, joilla tarkoitan television viihteellisiä, solistisia laulukilpailuja ovat vahvasti asettuneet Suomen musiikkimaailmaan ja ilmiö näyttäytyy suurempana kuin koskaan. Nuorten halu kilpailla ja löytää tiensä julkisuuteen on kiihkeää ja huolestuttaa musiikin- ja laulunopettajia. Ovatko kilpailut sitten hyvästä vai pahasta? Nykyään myös pienten lasten into kilpailemiseen juurrutetaan jo nuorena ja lapsillekin löytyvät omat musiikkikykykilpailunsa. Useat laulupedagogit ovatkin huolissaan lasten määrätietoisesta halusta tulla kuuluisiksi pop-tähdiksi mahdollisimman nopesti sen sijaan, että keskittyisivät pitkäjänteiseen harjoitteluun ja musiikin harrastamiseen.