Liikuntapaikkapalveluiden alueellinen tasa-arvo : tasavertaisuuden toteutuminen Suomessa liikunnan ELY-alueittain vuosina 1998-2009 - Luukkainen, Simo (2013)
Suomi on maantieteellisesti suuri maa, jossa asutus on vahvasti keskittynyt eteläiseen Suomeen. Tämä aiheuttaa sen, että Suomessa alueelliset talousolosuhteet eroavat merkittävästi toisistaan, mikä johtaa myös palveluiden epätasavertaiseen saatavuuteen. Myös liikuntapaikkapalveluissa on alueellisia eroja. Tilannetta on pyritty korjaamaan aluepolitiikan avulla, millä onkin pystytty osittain tasoittamaan alueellisia eroja.