"Kuplasta kuplaan" : kerrostalohuoneistojen hintamuutokset Suomessa rahoitusmarkkinoiden vapauttamisesta nykypäivään - Vänskä, Lauri (2013)
Asuntomarkkinoiden terve kehitys on tärkeää kansantaloudelle ja tämän vuoksi on olennaista ymmärtää niiden käyttäytymistä eri suhdanteissa. Tutkielman tavoitteena on selvittää keskeisten makrotalouden muuttujien vaikutuksia kerrostalohuoneistojen hintojen muutoksiin Suomessa. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan asuntomarkkinoiden tehokkuutta ja kehitystä sekä pohditaan osakeasuntoa potentiaalisena sijoituskohteena.