Luottamuksen perusteet : suomalaisten verkkotoimittajien lähdekäytännöt - Manninen, Ville (2013)
Internet on kehittynyt nopeasti tärkeäksi uutislähteeksi ja sen merkitys korostuu etenkin nuorempien ikäluokkien keskuudessa. Ammattimainen verkkojournalismi kuitenkin kamppailee kannattavuusongelmien parissa joutuessaan kilpailemaan ilmaista sisältöä vastaan. Monissa verkkotoimituksissa pyritään säästämään teettämällä enemmän työtä harvemmilla toimittajilla. Aiheen tärkeydestä huolimatta verkkoon kirjoittavien journalistien todellisista työtavoista on kuitenkin vain vähän tietoa.