ICT-yrityksen verkostoituminen menestystekijänä - Kärppä, Pertti (2013)
Tässä Pro Gradu tutkielmassa tarkastellaan pienten ict-alan yritysten verkostoitumista ja sitä, miten yrittäjät kokevat yrityksen verkostoitumisen vaikuttavan yrityksensä menestymiseen. Tutkielmassa tarkastellaan myös yrittäjyysprosessia ja mitkä tekijät ovat vaikuttaneet yrityksen syntymiseen. Uuden teknologian hyväksyminen ja innovaatioiden leviäminen vaikuttavat myös suuresti uusia ohjelmistotuotteita tuottavien yritysten menestymiseen. Tässä tutkielmassa esitellään yleisimmät teknologian käyttöönottoon liittyvät mallit sekä teknologian leviämisen kuvaamiseen käytetty innovaatioiden diffuusioteoria. Aiheeseen perehdytään kirjallisuuskatsauksena, hyödyntäen aiempaa aiheista löytyviä tieteellisiä tutkimuksia. Tutkielman empiirinen osuus toteutettiin tapaustutkimuksena. Tutkimus toteutettiin monitapaustutkimuksena, missä haastateltiin yhdeksää keskisuomalaista ict-alan mikroyritystä. Tutkimuksessa todettiin verkostoitumisen olevan erittäin suuressa roolissa pienten yrityksen syntymisessä ja menestymisessä.