Presentation of the English passive in four Finnish upper secondary school EFL textbooks - Hietala, Janne (2013)
Kieliopin opettaminen on alusta alkaen ollut keskeinen osa nykyaikaista vieraiden kielten opetusta. Mielipiteitä siitä, kuinka kielioppi määritellään, kuinka sitä tulee opettaa ja onko sen opettaminen ylipäätään tarpeen, on esitetty lukemattomia. Tässä tutkielmassa on omaksuttu Thornburyn (1991:1) määritelmä kieliopista tietyn kielen erilaisten mahdollisten rakenteiden ja muotojen tutkimuksena. Kieliopin opetuksen historiaa tarkastellaan kolmen keskeisen vaiheen kautta.