Sauna, sisu ja Sibelius : Jean Sibeliuksen konstruoidun säveltäjäkuvan muodostuminen musiikkikirjallisuudessa - Lantto, Joonas (2013)
Tässä tutkimuksessa keskitytään erilaisen musiikkikirjallisuuden sisältämään Sibelius-kuvaan. Tutkimus pyrkii kartoittamaan säveltäjä Jean Sibeliuksen henkilön erilaisia puolia häntä koskevassa kirjoittelussa ja tarkastelee, minkälaisia puolia Sibeliuksen säveltäjäkuvasta tulee esille.