Från gräva upp rabatt till chatta : förändringar hos ordförrådet i svenskläroböcker för årskurs sju - Viertoma, Josefiina (2013)
Tutkielmani tarkoituksena on selvittää, miten sanasto on muuttunut seitsemännen luokan B-ruotsin oppikirjoissa kahdessakymmenessä vuodessa. Tutkimusaineistona minulla ovat kirjat Toppen 7 (1983), Satsa på svenska 7 (1984), Klick 7 (2003) ja Din tur 1 (2003), joista tarkastelen pääkappaleiden sanastoa substantiivien, adjektiivien ja verbien osalta. Tarkastelen erityisesti, ovatko jotkin sanat korvautuneet ajan saatossa toisilla, onko sanastoon tullut uusia sanoja ja onko joitain sanoja, jotka ovat hävinneet kokonaan sanastosta. Tutkimusmetodina käytän laadullista sisällönanalyysia.