Modernin mobiilisovelluskehityksen pääparadigmat : ehdotus monialustaisten mobiilisovelluksien heuristiikoiksi - Lahikainen, Esa Juhana (2013)
Mobiilisovelluskehityksen kenttä on tällä hetkellä hyvin hajanainen. Sovelluskehittäjän näkökulmasta valittavana on useita eri lähestymistapoja mobiilisovelluksien luomiseen. Natiivien kehityspakkien rinnalle on tarjolla useita kymmeniä web-teknologioita hyödyntäviä monialustajulkaisun sovelluskehyksiä sekä edellämainittujen yhdistelmiä. Eri teknologioilla saman sovelluksen luominen voikin tuottaa hyvin erilaisia lopputuloksia käytettävyyden suhteen.