Predstavleniâ finskih gimnazistov ob izučenii russkogo âzyka, russkoj kul'ture i Rossii - Salmela, Maija (2013)
Tässä pro gradu -tutkielmassa selvitetään lukiolaisten käsityksiä venäjän kielen opiskelusta, venäläisestä kulttuurista ja Venäjästä. Vertailen Jyväskylän kaupungin ja hieman pienemmän Saarijärven kaupungin lukiolaisten käsityksiä keskenään. Venäjältä saapuu Suomeen enenevässä määrin turisteja. Lisäksi maamme käyvät keskenään aktiivisesti kauppaa. Tämän takia Suomi tarvitsee venäjän osaajia ja onkin tärkeää selvittää mitä mieltä nuoret ovat venäläisistä ja Venäjästä. Pohdin myös miten media, historia, koulu ja läheisten mielipiteet vaikuttavat keskisuomalaisten nuorten Venäjä -kuvaan.