E-portfolioiden haasteet ja vaatimukset korkeakouluympäristössä - Auer, Jukka (2013)
Auer, Jukka E-portfolioiden haasteet ja vaatimukset korkeakouluympäristössä Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013, 23 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Pulkkinen, Mirja Elektroniset portfoliot tukevat tehokkaasti korkeakouluympäristössä tapahtu-vaa oppimista, opetusta ja arviointia mikäli ne toteutetaan organisaation tar-peiden mukaisesti tasapainottaen. Tämän tutkielman tarkoituksena on käydä kirjallisuuskatsauksen muodossa läpi e-portfolioiden ja e-portfoliojärjestelmän käyttötarkoituksia, vaatimuksia ja tavoitteita organisaation eri tasoilla. Näiden pohjalta saadaan kuva siitä, kuinka suunnitella tasapainoinen e-portfoliojärjestelmä, joka palvelee kaikkien sen peruskäyttäjien tarpeita jo käyt-töönoton yhteydessä. Lisäksi tutkielma käsittelee kuinka e-portfolioista saadaan luotettavia ja todistekelpoisia apuvälineitä arviointia varten, arvioinnin ollessa yksi e-portfolioiden pääkäyttötarkoituksista korkeakouluissa.