Svenskkunskaper hos finska guider utomlands - Ärväs, Hilla (2013)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää suomalaisten ulkomailla työskentelevien matkaoppaiden ruotsin kielitaitoa. Tutkimus keskittyi oppaiden omaan arvioon ruotsin osaamisestaan sekä kielen tarpeellisuudesta ja käytöstä työssään. Lisäksi selvitettiin millaisia vaatimuksia työnantajat asettavat oppailleen ruotsin suhteen, ja vastaavatko nämä vaatimukset työn tarpeisiin.