"We fangirls need our fanservice" : a study on the topics of discussion in a predominantly female online football community - Valkonen, Anna (2013)
Tämä tutkielma tarkastelee pääosin naisten muodostamaa Livejournal-yhteisöä, jonka kieli on englanti ja keskustelun aihe jalkapallo. Pyrin selvittämään, miten yhteisön jäsenet käsittelevät perinteisesti miehiseksi miellettyä diskurssia. Tämä selviää tutkimalla yhteisön puheenaiheiden eli topiikkien sisältöä vuonna 2010. Topiikkeja ja yhteisön käyttäjäprofiilia tutkimalla pyrin myös selvittämään, voiko yhteisön puheenaiheita tai itse yhteisöä kuvailla sukupuolittuneiksi. Urheilun on laajalti osoitettu olevan epätasa-arvoisia valtakonstruktioita ylläpitävä voima. Lisätutkimukselle on siis selkeää tarvetta. Omani kaltaisia tutkimuksia ei myöskään ole aikaisemmin tehty.