Velvoitteesta suoriutuminen : vaikeavammaisten kokemukset henkilökohtaisten avustajien työnantajina toimimisesta - Hallman, Elina (2013)
Tämän tutkimuksen lähtökohtana oli kiinnostus selvittää, millaisina henkilökohtaisen avun työnantajat kokevat työnantajatehtävät ja niiden hoitamisen. Tutkijan kiinnostus selvittää asiaa heräsi hänen kuultuaan työnantajamallin olevan tyypillinen tapa järjestää vaikeavammaisten henkilökohtainen apu. Työnantajamallissa on kyse siitä, että vaikeavammainen toimii itse omien avustajiensa työnantajana. Tutkimuksessa tarkastellaan työnantajamallia työnantajien näkökulmasta. Tavoitteena on tuottaa käyttäjälähtöistä tietoa, josta on hyötyä työantajamallia kehitettäessä.