Representations of nationality in Carl Barks' Lost in the Andes and Voodoo hoodoo - Viljakainen, Joonas (2013)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää, miten kansallisuus ja ei-amerikkalaiset hahmot on esitetty Carl Barksin ankkatarinoissa Lost in the Andes ja Voodoo Hoodoo. Tutkielman perustana toimivat Scott McCloudin ja Juha Herkmanin sarjakuvia käsittelevät teokset sekä kansallisten stereotypioiden tutkimus. Sarjakuvat analysoitiin hyödyntäen McCloudin ja Herkmanin määritelmiä sarjakuvien eri elementeistä.