Ikääntyneiden ihmisten elinpiirin laajuuden yhteys masennusoireisiin - Polku, Hannele (2013)
Masennus on ikääntyneiden ihmisten yleisin psyykkinen häiriö. Masennukseen yhteydessä olevia tekijöitä on tutkittu paljon, mutta tutkimus on keskittynyt enemmän ikääntyvään yksilöön, kun taas ympäristön merkityksen tarkastelu on jäänyt vähemmälle. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko elinpiirin laajuudella yhteyttä ikääntyneiden ihmisten masennusoireisiin ja selittääkö liikkumiskyky, fyysinen aktiivisuus, sairauksien lukumäärä ja kodin ulkopuoliseen harrastustoimintaan osallistuminen tätä yhteyttä.