Motivation and communication as a part of IT project success - Mikkelsson, Juuso (2013)
Mikkelsson, Juuso Motivaatio ja kommunikaatio osana IT-projektin onnistumista Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013, 23 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Pirhonen, Maritta Tämän tutkielman tavoitteena on tutkia, miten motivaatio ja kommunikaatio vaikuttavat IT-projektin onnistumiseen. Tutkielma on kirjoitettu projektinhal-linnan näkökulmasta. Tarkoituksena on saada vastauksia siihen, kuinka tärkeitä motivaatio ja kommunikaatio ovat projektin onnistumisen kannalta. Motivaati-on osalta haetaan vastauksia siihen, miten projektipäälliköt voivat nostaa pro-jektin jäsenten motivaatiota ja näin parantaa projektin onnistumismahdolli-suuksia. Tutkielmassa keskitytään myös toiseen usein ongelmaksi nousevaan asi-aan IT-projekteissa, joka on kommunikaatio. Tutkielma listaa suurimpia kom-munikaatioesteitä, joita on nostettu esiin erilaisissa tutkimuksissa. Tutkielma tarjoaa myös joitakin vastauksia näiden kommunikaatioesteiden minimoimi-seksi projektipäälliköille. Tutkielman tuloksissa huomattiin, että motivaatiolla ja kommunikaatiolla on merkittävä rooli projektin onnistumisen kannalta. Tuloksissa löytyi myös useita selkeitä ja helppoja tapoja projektipäälliköille, joilla he voivat edistää mo-tivaatiota projekteissa ja minimoida kommunikaatioesteitä. Vaikka tutkimuk-sessa esiteltyjen tapojen soveltaminen projektissa on suhteellisen vaivatonta, niin usein tekniikkaan keskittyneet IT-projektipäälliköt eivät hyödynnä niitä.