Bet big or pet pig?: the influence of the Finnish phonetics on Finnish speakers’ pronunciation of English - Kivistö, Anssi (2013)
Tämän kvalitatiivisen tutkielman tarkoituksena oli selvittää ja kuvata erilaisia tapoja, joilla suomen kielen fonologinen ja foneettinen järjestelmä voivat vaikuttaa suomalaisten oppijoiden englannin klusiilikonsonanttien ääntämiseen. Tutkimuksessa analysoitiin kieltenvälistä siirtovaikutusta eli transferia, tutkittiin suomen ja englannin kielten fonologisia ja foneettisia järjestelmiä ja niiden eroja, sekä etsittiin konkreettisia esimerkkejä suomen siirtovaikutuksesta englannin ääntämiseen. Siirtovaikutusta on tutkittu paljon, mutta suomen ja englannin suhde, etenkin ääntämisen kannalta, vaatii lisätutkimusta.