Pienryhmätoiminta päiväkodin lapsiryhmätoiminnan järjestämisen keinona - Savolainen, Elina (2013)
Pienryhmätoiminta on tapa organisoida lapsiryhmätoimintaa päiväkodeissa. Sitä on toteutettu useissa eri päiväkodeissa, mutta tieteellistä tutkimusta siitä ei ole. Myöskään määritelmää pienryhmätoiminta -käsitteelle ei ole olemassa. Pienryhmätoiminnan järjestämiseen liittyvä tieto leviää työntekijöiden puheen välityksellä toisille. Jotta pienryhmätoimintaa voidaan kehittää ja arvioida, tarvitaan arkitiedon rinnalle myös tutkimustietoa.