Transkraniaalinen magneettistimulaatiotutkimus kätisyydestä - Kinnunen, Riikka (2013)
Transkraniaalisen magneettistimulaation (TMS) avulla voidaan tutkia kivuttomasti ja noninvasiivisesti aivokuoren ja kortikospinaalisten ratojen toimintaa. Kohdistamalla stimulaatio primaariselle motoriselle aivokuorelle (M1) aiheutetaan lihasvaste (MEP) kehon vastakkaisella puolella. Kätisyyden vaikutuksesta kortikospinaalisten ratojen toimintaan on esitetty ristiriitaista tietoa. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää käden dominanssin vaikutusta MEP:hin oikea- ja vasenkätisillä. Lisäksi kätisyyksien välisiä eroavaisuuksia tarkasteltiin käsien vertailevien toiminnallisten testien avulla.