Riski ja luottamus radiotaajuisessa tunnistamisessa - Isomäki, Ari (2013)
Radiotaajuisen tunnistuksen oletetaan lähitulevaisuudessa yleistyvän sovelluksiin, jotka koskettavat läheisesti kuluttajaa, koska sen oletetaan lisäävän huomattavasti yritysten informaation käsittelyn ja prosessin hallinnan tehokkuutta. Radiotaajuisen tunnistuksen teknologia on saanut kritiikkiä osakseen sen sisältämien uudenlaisten kuluttajaa uhkaavien riskien johdosta ja tämä on vaikeuttanut yritysten kykyä hyödyntää radiotaajuisen tunnistuksen toiminnallisuuksia täysimittaisesti. Aikaisemman tutkimuksen perusteella riskillä ja luottamuksella on todettu olevan vaikutusta kuluttajan halukkuuteen käyttää sovelluksia. Tutkielman tarkoituksena on kirjallisuusanalyysin keinoin selvittää yksityiskohtaisesti mitä riskejä radiotaajuisen tunnistuksen teknologia tuo kuluttajalle. Mcknightin ja Chervanyn luottamuksen typologian pohjalta pyritään selvittämään, kuinka luottamuksella on merkitystä kuluttajien asennoitumisessa radiotaajuisen tunnistuksen teknologiaan ja kuinka luottamusta kyetään vahvistamaan näin parantaen kuluttajan käsityksiä.