Studying vapaa säestys through English in a CLIL teaching experiment : content and language learning experiences of JAMK music students - Jaakkonen, Ville (2013)
Sisällön ja vieraan kielen oppimisen integroivaa CLIL-opetusta tarjotaan Suomessa erityisesti peruskouluissa, mutta korkea-asteen koulutuksessa sen tarjonta on kuitenkin yhä vähäistä ja tutkimusta sen käytöstä on vähän. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella ja kuvata opiskelijakokemuksia CLIL-opetuksessa sekä sisällön että vieraan kielen oppimisen osalta. Englanninkielinen CLIL-opetuskokeilu, jossa oppisisältönä oli pianon vapaan säestyksen opintojakso, toteutettiin lukuvuonna 2011–2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) musiikin koulutusohjelmassa. Vastausta haettiin seuraaviin pääkysymyksiin: 1) Millaisia kokemuksia opiskelijoilla oli sisällön eli vapaan säestyksen oppimisesta CLIL-opetuksessa? 2) Millaisia kokemuksia opiskelijoilla oli vieraan kielen eli englannin kielen oppimisesta CLIL-opetuksessa? Pääkysymykset jaettiin seuraaviin alakysymyksiin: I) Mitä opittiin ja miksi? II) Mitkä tekijät vaikuttivat oppimiseen ja miten?