Sanoman voima : nuorten musiikkikasvattajien ja kirkkomuusikoiden käsityksiä hengellisen musiikin merkityksistä - Haverinen, Ilona (2013)
Hengelliseen musiikkiin on vuosisatojen myötä muodostunut kaanon, joka on jatkuvassa muutoksessa musiikkikulttuurin muuttuessa ja kohdatessa uusia ilmiöitä. Tämän pro gradu- tutkielman on tarkoitus valottaa sitä, miten nuoret hengellisen musiikin tekijät määrittelevät hengellisen musiikin merkityksiä ja kokevat tämän kaanonin muutoksen. Teoreettisessa taustassa hyödynnetään Boyce-Tillmanin (2007) spirituaalisen tutkimusta musiikkikokemuksen muodoista sekä hengellisen musiikin kanonisoitumisprosessin teoriaa Quantzin (2009) mukaan.