Ketterät menetelmät organisaatiokulttuurin näkökulmasta - Gärding, Juha-Matti (2013)
Gärding, Juha-Matti Ketterät menetelmät organisaatiokulttuurin näkökulmasta Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013, 35 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Leppänen, Mauri Ketterät menetelmät ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Niiden käyt-töönottoon ja käyttöön vaikuttaa suuresti se, millainen organisaatiokulttuuri yrityksessä on. Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan organisaatiokult-tuurin käsitettä, paneudutaan erilaisiin malleihin, joilla organisaatiokulttuuria voidaan jäsentää, ja esitellään näkemyksiä, joita kirjallisuudessa on esitetty or-ganisaatiokulttuurin ja ketterien menetelmien välisestä suhteesta. Tutkielman tutkimusmenetelmä on kirjallisuuskatsaus. Tutkielman keskeisenä tuloksena ovat organisaatiokulttuurin piirteet, joiden voidaan nähdä edistävän ketterien menetelmien käyttöä organisaatiossa. Työssä vertaillaan myös löydettyjä piir-teitä Agile-manifestissa esitettyihin arvolauselmiin.