Suomen kirjaviennin kenttä : kansainväliset kirjamessut viennin välineenä - Hietikko, Heini (2013)
Tutkimuksessa on hahmotettu suomalaisen kirjaviennin kenttää sen tärkeimpien toimijoiden näkemyksiin pohjautuen. Sitä varten on haastateltu toimijoita, jotka tekevät kirjavientiä ammatikseen. Tutkimuksen teoreettisena pohjana toimivat pääasiassa Pierre Bourdieun (1993) ja Howard Beckerin (1984) institutionaaliset taideteoriat. Näissä teorioissa korostetaan avustavien henkilöiden roolia taiteentuottamisen mahdollistajana. Kirjaviennin toimijoiden asenteita, toimintatapoja ja keskinäisiä suhteita hahmotan Pierre Bourdieun taidekentän käsitteen avulla. Becker käyttää kentän sijaan termiä taidemaailma. Hänen mielestään tehokkaasti toimiva taidemaailma integroi taiteilijat osaksi yhteiskunnan taloutta ja mahdollistaa näin taiteen tekemisen jatkuvuuden.