Upotreblenie pričastij v gazetno-publicističeskom i oficial’no-delovom stilâh - Nyman, Svetlana (2013)
Tämän pro-gradu-tutkielman aiheena ovat venäjän kielen partisiipit. Teema on ajankohtainen, koska puhekielessä partisiippien käyttö on hyvin vähäistä ja vastaavasti tutkimukseen valitussa sanomalehtityylissä ja virallisessa asiatyllissä partisiippeja käytetään laajasti. Työn päätavoitteena on tarkastella partisiippien esiintymistä ja niiden käytön erityispiirteitä sanomalehti- ja virallisessa asiatyylissä. Tutkimusaineistona käytetään ko. tyylejä edustavia tekstejä, jotka on kerätty venäjän kielen kansalliskorpuksesta (Ruscorpora). Työn tulokset voivat olla hyödyllisiä venäjän kielen opettajille ja kääntäjille.Tutkimuksen teoriaosuudessa käydään läpi partisiippien yleispirteitä, niiden muodostamista sekä käyttöä lauseissa. Teoriaosuudessa tarkastellaan funktionaalisia tyylejä ja erityisesti nykyaikaisen sanomalehtityylin ja virallisen asiatyylin yleispääpiirteitä. Tutkimusaineistona toimivat Ruscorporasta peräisin olevat artikkelit. Työn tutkimusmenetelmänä on lingvistinen analyysi