Kivääriammunnan liipaisuvoimien mittausmenetelmän kehittäminen, testaus ja validointi - Paukkonen, Pasi (2013)
Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) ammuntaprojektin käytössä ei ole tähän mennessä ollut käytössä luotettavaa liipaisuvoimien mittausmenetelmää. Ensim-mäisenä tarkoituksena oli kehittää yhdessä KIHU:n kanssa uusi menetelmä, jolla voi-daan luotettavasti mitata liipaisuvoimia ensisijaisesti kiväärilajien ampujilla. Toiseksi uusi menetelmä oli tarkoitus testata ja validoida toistomittausten avulla.