Pedagoginen tuki tietotekniikan hyödyntämisessä kemian opetuksessa - Tuukkanen, Jussi (2013)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mitä kemian opettajat toivovat pedagogiselta tuelta ja miten pedagoginen tuki vaikuttaa tietotekniikan käyttöön kemian opetuksessa. Tutkimuksen teoriaosuudessa analysoidaan aikaisempien tutkimuksen pohjalta tietotekniikan hyödyllisyyttä luonnontieteiden opetuksessa sekä selvitetään, mitkä ovat suurimmat esteet tietotekniikan hyödyntämisessä luonnontieteiden opetuksessa ja miten tietotekniikan hyödyntämiseen liittyvät ongelmat voidaan ratkaista. Lähtökohtana todetaan, että tietotekniikkaa hyödynnetään luonnontieteiden opetuksessa mahdollisuuksiin nähden vähän. Ongelmina ovat esimerkiksi opettajien riittämätön aika, tietoteknisen laitteiston puute ja pedagogisen tuen riittämättömyys. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan erityisesti pedagogisen tuen merkitystä tietotekniikan hyödyntämisessä kemian opetuksessa.