Liikunnan verkkoyhteisöt osana postmodernia liikuntakulttuuria : tapaustutkimus Relaa.com - Hintala, Veera (2013)
Liikuntayhteisöt ovat perinteisesti järjestäytyneet tietyssä tilassa ja ajassa: seurojen majoilla, jääkiekkohalleilla ja urheilukentillä. Viime vuosikymmenten aikana tapahtuneet yhteiskunnalliset muutokset ovat toisaalta luoneet mahdollisuuksia myös uusille, tavanomaisten ajan ja paikan rajojen ylittävien yhteisöjen syntymiselle. Sosiaalistuneen median pohjalta syntyneet verkostot ja yhteenliittymät ovat väistämättä yhä keskeisemmässä asemassa tämän päivän yhteiskunnassa. Tällaiset yhteisölliset ryhmittymät on tarpeellista ottaa nykyistä paremmin huomioon myös liikuntatieteissä, ja niiden vaikutusta liikuntakulttuuriin tulee pohtia.