Ketterän menetelmän käyttöönotto - Kamppi, Jaakko (2013)
Ketterän menetelmän käyttöönotto on osoittautunut haastavaksi. Siinä törmätään usein monenlaisiin ongelmiin muun muassa siksi, että perinteinen ja ketterä ohjelmistokehitys eroavat niin merkittävästi toisistaan. Kyse ei ole tällöin pelkästään prosessiin ja käytänteisiin liittyvistä eroista vaan muutoksesta, joka koskee koko organisaatiota ja sen kulttuuria. Niinpä käyttöönottoon on kehitetty erilaisia strategioita, vaiheistuksia ja ohjeistoja.