Musiikinopettajien työhyvinvointi 2012 - Kokko, Kaisa; Ukkonen, Panu (2013)
Tutkimuksen tarkoituksena oli tuottaa tutkimusta musiikinopettajien työhyvinvoinnista. Päämääränä oli selvittää koulujen musiikinopettajien työhyvinvoinnin tilaa, sitä kuinka työn eri osa-alueet vaikuttavat musiikinopettajan työhyvinvointiin ja musiikinopettajien taustojen ja työkokemuksen mahdollista vaikutusta työhyvinvointiin. Lisäksi halusimme tuottaa tietoa työssä koettujen vahvuuksien ja heikkouksien vaikutuksesta työhyvinvointiin. Tutkimusaineisto on kerätty 67 vastaajalta kyselytutkimuksena sähköisen kyselylomakkeen ja mrInterview ohjelman avulla. Tarkastelimme aineistoamme 1- suuntaisen varianssianalyysin, t-testin, Pearsonin tulomomenttikorrelaatiokertoimen sekä laadullisen sisällönanalyysin avulla.