Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille : uskonnollinen argumentointi eduskunnan keskusteluissa 2000-luvulla - Koivisto, Kari (2013)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää uskonnon ja uskonnollisen puheen roolia eduskuntakeskusteluissa 2000-luvulla. Tarkoituksena on tarkastella kansanedustajien suhdetta uskontoon ja uskonnollisiin yhdyskuntiin, poliittisia toimia, joilla on uskonnollispoliittisia seuraamuksia ja uskonnollisia oppeja, joilla on yhteyksiä politiikkaan.