Johtajuusroolit intendentin työkentässä - Isomöttönen, Nikke (2013)
Tutkimuksen tarkoituksena oli muodostaa käsitys orkesteriorganisaation johtajan, intendentin, työkentästä ja intendentistä tämän organisaation johtajana. Sinfoniaorkesteria on tieteellisessä tutkimuksessa käsitelty monesta näkökulmasta, mutta suoranaisesti intendentin työtä koskevaa tutkimusta ei ole olemassa. Tutkimuksellista aukkoa paikataan tässä tapaustutkimuksessa. Intendentin työkenttää lähestytään toiminnan kannalta keskeisten yhteistyötahojen kautta ja johtajuutta rooliteoreettisesta näkökulmasta. Tutkimuksen empiirinen aineisto on kerätty teemahaastatteluin neljän suomalaisen orkesterin intendenttejä haastattelemalla. Aineisto on analysoitu sisällönanalyysin periaatteita noudattaen teemoittelulla.