Piotr Bazian salamaopetusmenetelmän soveltuvuus matematiikan varhaisopetukseen - Engblom, Johanna (2013)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, parantaako Piotr Bazian kehittämä salamaopetusmenetelmä lapsen matemaattisia taitoja. Työssä tutkitaan matemaattisten taitojen kehittymisen lisäksi videoanalysointimenetelmän tuomaa hyötyä opetustuokioiden analysoinnissa sekä selvitetään vanhempien näkemyksiä salamaopetusmenetelmää kohtaan. Työn alussa esitellään salamaopetusmenetelmä ja sen taustaksi kasvatustieteellisiä näkökulmia.