Elävä kuva historian järkäleistä : oppimateriaalipaketti demokratian historiasta lukion historianopetukseen - Ahvenainen, Timo (2013)
Tutkimusten mukaan nuorten kiinnostus yhteiskunnallista vaikuttamista kohtaan on matalalla tasolla niin Suomessa kuin muissakin kehittyneissä maissa. Demokratiakasvatus ja aktiivinen kansalaisuus kuuluvat sekä peruskoulun että lukion opetussuunnitelmien perusteissa mainittuihin tavoitteisiin, mutta niiden toteuttamiseen käytännössä käytetään melko vähän aikaa ja resursseja. Myös käytettävissä olevasta oppimateriaalista on puutetta. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on tarjota tällaista oppimateriaalia käytettäväksi lukion historianopetuksessa.