Tagien käyttö ja hyödyntäminen sosiaalisissa verkkopalveluissa - Salokangas, Jari (2013)
Tämä tutkimus keskittyi tutkimaan tagien käyttöä muutamassa tagipalveluihin erikoistuneessa sosiaalisessa verkkosivustossa. Tutkimuksen aikana huomattiin, että tageja hyödynnetään hyvin monipuolisesti näissä sivustoissa osana käyttäjälle tarjottavaa palvelukokonaisuutta: tärkeimpinä palveluina tarjottiin palveluun lisättävien objektien tagaamisen lisäksi tagisuosituksia, tagihakuja ja sosiaalista verkkotoimintaa palvelun käyttäjien kesken. Tutkimuksen lisäksi tämä tutkimus pohjustaa tageihin liittyvää teoreettista taustaa. Tämän ajateltiin olevan tärkeää, sillä tageista ei ole paljoa olemassa tutkimuksia, missä tageihin liityviä teorioita ja taustoja olisi koottuna yhteen kattavasti.