Kevennettyjen käytettävyysmenetelmien hyödyllisyys - Karttunen, Mikko (2013)
Karttunen, Mikko Kevennettyjen käytettävyysmenetelmien hyödyllisyys Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013, 24 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Jokinen, Jussi Informaatioteknologia on kehittynyt lyhyessä ajassa erittäin suureksi ja tärke-äksi teollisuudenalaksi, jonka asiakaskunta on kasvanut lyhyessä ajassa valta-vaksi ja kasvaa edelleen. Tärkeäksi seikaksi on noussut tuotteiden käytettävyys, eli käytön helppous ja miellyttävä käyttökokemus. Laaja käytettävyystutkimus on kuitenkin usein kallista ja aikaa vievää. Tämä kirjallisuuskatsauksena toteutettu tutkielma esittelee edullisempaa keven-nettyä käytettävyystestausta ja esittelee lisäksi muun muassa sen taustoja, omi-naisuuksia sekä esimerkkitutkimuksia. Tutkimukseen kerätyn aineiston pohjalta todetaan, että kevennetty käytettävyystestaus on edullinen ja nopea tapa saada paitsi paljon informaatiota tuotteen käytettävyydestä, myös luotettava keino ar-vioida käytettävyyttä.