Urheilupiireissä kielenkäyttö muuttuu totaalisti : kyselytutkimus naisjääkiekkoilijoiden kielenkäytöstä ja kielellisistä asenteista - Keränen, Minna (2012)
Tämän pro gradu -tutkielmani tarkoituksena oli selvittää naisjääkiekkoilijoiden käsityksiä heidän kielenkäytöstään ja kielellisistä asenteistaan. Tavoitteenani oli kartoittaa muun muassa naisjääkiekkoilijoiden idiolekteja, heidän tapaansa nimetä eri kielenmuotoja ja asennoitumista niitä kohtaan, heidän keskinäisen kielenkäyttönsä piirteitä sekä urheilun ja urheilutilanteiden mahdollista vaikutusta heidän kielenkäyttöönsä.