COPE-indeksillä mitatun omaishoitajan kuormittumisen tilan yhteys omaishoidettavan käyttämien sijaishoitopalveluiden määrään ja käytön useuteen - Rutanen, Leila (2013)
On olemassa vahva yhteisymmärrys siitä, että ikääntyneen henkilön omaishoitaminen voi olla kuormittavaa. Omaishoitoa tuetaan erilaisilla sijaishoitopalveluilla. Niiden vaikutuksista omaishoitajien kuormittumiseen ei kuitenkaan olla yksimielisiä. Sijaishoitopalveluiden käyttömäärissä ja käytön useudessa on suuria vaihteluja omaishoidettavien välillä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää COPE-indeksiä (Carers of Older People in Europe, COPE index) apuna käyttäen, minkälainen on omaishoitajien kuormittumisen tila Jämsä-Kuhmoinen SoTe-yhteistoiminta-alueella. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään, onko omaishoitajien kuormittumisen tila yhteydessä omaishoidettavan käyttämien sijaishoitopalveluiden määrään ja käytön useuteen.