Kirkonmäellä tapahtuu : Toivakan kirkon 1970-luvun maalausten tarkastelua - Tamminen, Pirkko (2012)
Tutkimuksen tavoitteena on Toivakan kirkon Pellervo Lukumiehen kattomaalausten kuvailua; tutkia maalausten mahdollista taustaideologiaa; tutkia maalausten yleisöreaktioita 1970- ja 2000-luvulla. Osa-alueeksi, taustaksi olen valinnut 1960-1970 -lukujen ilmapiirin ja taidesuuntausten kuvailua, jotka ovat saattaneet vaikuttaa Pellervo Lukumiehen ilmaisuun.