Kemian alan tärkeimmät tietokannat - Veitonmäki, Anne (2012)
Työn kirjallisessa osassa tarkasteltiin kemian alan tärkeimpiä tietokantoja, joista oli valittu Web of Knowledge, CSD (Cambridge Structural Database) ja Scifinder. Web of Knowledge on tutkimusalusta, jonka kautta on pääsy tärkeimpiin viitetietokantoihin, mm. Web of Scienceen. Web of Science sisältää useita alatietokantoja. Jyväskylän yliopiston tilaus sisältää Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index ja Art & Humanities -tietokannat, joista Science Citation Index Expanded on luonnontieteiden osio. CSD on kristallografian tietokanta, joka sisältää orgaanisten ja organometallisten yhdisteiden kokeellisesti määritettyä kiderakennetietoa. Scifinder -liittymä tarjoaa pääsyn Chemical Abstracts Service (CAS) -tietokantoihin. CAS pitää yllä maailman laajinta kokoelmaa kirjallisuus- ja patenttiviitteitä, reaktioita ja yhdisteitä. Scifinder on hyvä työkalu ammattimaiseen käyttöön ja tutkijoille. Työn kokeellisessa osassa rakennettiin tietokoneella kiderakennetietokanta JY:n orgaanisen kemian osastolla syntetisoiduista yhdisteistä. Tietokanta käsitti 626 rakennetta, jotka oli jaoteltu orgaanisiin rakenteisiin, metallikomplekseihin ja muihin rakenteisiin. Orgaaniset rakenteet jaoteltiin edelleen resorsinareeneihin, CHOX, CHNO, ja muihin orgaanisiin rakenteisiin.