Skriptikielen toteutus pelimoottoriin - Paananen, Henrik (2012)
Tämä tutkimus esittää yksinkertaisen skriptikielen SimpScript. Kielen tarkoituksena on toimia pelien skriptikielenä. Jotta SimpScriptin voitiin todeta soveltuvaksi pelinkehitykseen, suoritettiin sen ja muutaman yleisesti peleissä käytetyn skriptikielen ominaisuuksien vertailu. Lopputuloksena huomattiin, että SimpScriptistä puuttuu monia ominaisuuksia, joita muut ratkaisut sisältävät. Kuitenkin SimpScriptin jatkokehityksen myötä, nämä ominaisuudet olisi toteutettavissa