Yksinasuvien asiakkaiden kokemuksia sotaveteraanien avustajatoiminnasta - Kautto, Marjut (2013)
Sotaveteraanien avustajatoiminta käynnistettiin 13 vuotta sitten. Hankkeen tarkoituksena on tukea sotiemme veteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä itsenäistä kotona asumista ja samalla tukea ja edistää pitkäaikaistyöttömien sosiaalisia, koulutuksellisia ja ammatillisia valmiuksia palkkaamalla heitä avustajiksi. Avustajatoiminnasta ei ole aikaisemmin tehty tieteellistä tutkimusta. Laadullisella tutkimuksella voidaan lisätä ymmärrystä avustajatoiminnan merkityksestä avustettavalle. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on kuvata yksinasuvien avustajatoiminnan asiakkaiden kokemuksia avustajatoiminnasta.