Mediaatioita : fenomenologisen marxismin mahdollisuus - Niemelä, Mikko (2013)
Tutkimukseni tehtävänä on selvittää, onko fenomenologian ja marxismin synteesi mahdollista. Käsittelen 1930-luvun taitteen Herbert Marcusen fenomenologista marxismia esimerkkinä synteesin mahdollisuudesta. Näiden perinteiden yhdistäminen vaatii kuitenkin ensin syventymistä Marcusen ajattelun pohjana toimiviin hegeliläisen ja weberiläisen marxismin perinteisiin sekä Martin Heideggerin muotoilemaan fenomenologiaan.